Purity AS Logo

Purity Endpoint Protection

Purity Endpoint Protection

Purity Endpoint Protection (PEP) er en backup og fildelingstjeneste for bedrifter som ønsker sterkere kontroll og sikring av intern fildeling, samt beskyttelse av brukerdata på bedriftens mobile enheter. 

Historisk sett har ikke laptop og desktop blitt sikkerhetskopiert IT avdelingen. Fildeling utenfor bedriftens områder har også vært et forsømt område, men som nå har blitt et brennaktuelt tema ettersom kravene til personvern og datasikkerhet skjerpes betraktelig i mai 2018 (GDPR).  

Tidsbruk og tekniske utfordringer er bakgrunnen for at backup av mobile enheter fortsatt er brukerens eget ansvar i mange bedrifter. Mangelen på sikre løsninger har ført til fremveksten av et «Shadow IT» hvor brukerne ukritisk kopierer data ut av bedriftsnettet til ulike skytjenester hvor man ikke har kontroll på hvor data lagres eller hvor godt de sikres.

Mobile enheter er stadig i faresonen for tyveri, eller at de mistes av brukeren. Ansatte lagrer vanligvis bedriftens informasjon på laptopens harddisk, kun beskyttet av et enkelt passord. Med nye regler for sikring av persondata på trappene, løper bedriften er stor risiko for å bli stilt til ansvar og bøtelagt dersom data kommer på avveie.

Som et svar på denne utfordringen tilbyr Purity Endpoint Protection. Dette er en løsning som sikrer sluttbrukerens data på mobile enheter. Teknologien er basert på software fra Commvault Systems. CommVault har blitt rangert av Gartner som ledende programvare innen databeskyttelse de siste 6 år og er markedsledende på feltet.

Hvordan Purity Endpoint Protection (PEP) virker

Med PEP blir bedriftens mobile data beskyttet med automatisk kryptering og sikkerhetskopiering til et sentralisert lagringsområde. Dersom en laptop mistes eller stjeles, ligger brukerdataene allerede lagret i skyen. Krypteringen sørger for at sensitive data fra laptopen ikke kan tolkes av uvedkommende.

Sluttbrukeren kan enkelt gjenfinne sine tapte data i bedriftens virtuelle private cloud via en webportal, en mobilapp eller i Windows explorer.  Tjenesten har svært god self-service funksjonalitet for sluttbrukeren, som kan selv kan søke opp filer, kjøre restore av filer og mapper, og ikke minst slette alle data på den stjålne enheten via en «remote desk wipe». Alt dette kan gjøres av brukeren selv uten å måtte involvere IT avdelingen.

Med denne tjenesten er sluttbrukeren raskt i gang med jobb etter datatap, samtidig som man har sikret bedriften mot konsekvensene av at konfidensielle data lekkes. Backup til sentralisert lagring gjør også at selv om laptopen er borte, mister ikke bedriften potensielle verdifulle data. Backup er også et must i forhold til Ransomware eller andre virus som kan infisere enkelt-enheter i bedriftens nettverk.

Ønsker man effektiv sikring av bedriftens endpoint data bør man som et minimum velge følgende funksjonalitet:

  1. Kryptering som gjør stjålne filer uleselige
  2. Geo-lokalisering av device
  3. Remote Wipe funksjonalitet

 Purity Endpoint Protection

Tjenestenivåer 

Tjenesten er delt inn i tre ulike nivåer:

  1. Grunnpakken PEP Backup
  2. PEP Backup & Share
  3. Enterprise Backup & Share.

Grunnpakken PEP Backup inkluderer all nødvendig funksjonalitet for backe opp dine endpoint data. PEP Backup & Share inkluderer i tillegg fildeling og 1TB diskplass per bruker, og Enterpriseversjonen inkluderer full funksjonalitet pluss geo storage protection, support, og 99,9% tilgjengelighetsgaranti.

Purity Endpoint Protection (PEP)

PEP

Backup

PEP

Backup & Share

PEP Enterprise

Backup & Share

Security

* Kryptering

* Data Loss Prevention

* Geo-lokasjon Laptop Tracking

* Tilgangsstyring & Authentication

* Remote Device Wipe

*

*

*

Performance

* Source-side Data DeDuplication

* Network Management

* Intelligent Scheduling

*

*

*

End User Self service

* Search files and folders

* View files and folders

* Restore files and folders

* Configure and run backup policies

* Password protected files and folders

* Remote device wipe.

*

*

*

Desktop og Laptop Backup

 

*

*

*

250GB diskspace per user

 

*

*

*

File Sharing

 

 

*

*

Search and E-Discovery

Indexing, Federated search,

 

*

*

1 TB diskspace per user

 

 

*

*

Geo Storage Protection (Two DC copies 250km+ distance)

 

 

 

*

Support L1 8/5

 

 

 

*

99,9% availability Guaranty

 

 

 

*

 

Priser

PEP Backup:  fra 59,- pr bruker/mnd.

PEP Backup & Share: fra kr 79,- pr bruker/ mnd

PEP Enterpris Backup & Share: fra kr 99,- pr bruker / mnd