Purity AS Logo

 • Purity Endpoint Protection

  Purity Endpoint Protection

  Purity Endpoint Protection (PEP) er en backup og fildelingstjeneste for bedrifter som ønsker sterkere kontroll og sikring av intern fildeling, samt beskyttelse av brukerdata på bedriftens mobile enheter. 

  Historisk sett har ikke laptop og desktop blitt sikkerhetskopiert IT avdelingen. Fildeling utenfor bedriftens områder har også vært et forsømt område, men som nå har blitt et brennaktuelt tema ettersom kravene til personvern og datasikkerhet skjerpes betraktelig i mai 2018 (GDPR).  

  Tidsbruk og tekniske utfordringer er bakgrunnen for at backup av mobile enheter fortsatt er brukerens eget ansvar i mange bedrifter. Mangelen på sikre løsninger har ført til fremveksten av et «Shadow IT» hvor brukerne ukritisk kopierer data ut av bedriftsnettet til ulike skytjenester hvor man ikke har kontroll på hvor data lagres eller hvor godt de sikres.

  Mobile enheter er stadig i faresonen for tyveri, eller at de mistes av brukeren. Ansatte lagrer vanligvis bedriftens informasjon på laptopens harddisk, kun beskyttet av et enkelt passord. Med nye regler for sikring av persondata på trappene, løper bedriften er stor risiko for å bli stilt til ansvar og bøtelagt dersom data kommer på avveie.

  Som et svar på denne utfordringen tilbyr Purity Endpoint Protection. Dette er en løsning som sikrer sluttbrukerens data på mobile enheter. Teknologien er basert på software fra Commvault Systems. CommVault har blitt rangert av Gartner som ledende programvare innen databeskyttelse de siste 6 år og er markedsledende på feltet.

  Hvordan Purity Endpoint Protection (PEP) virker

  Med PEP blir bedriftens mobile data beskyttet med automatisk kryptering og sikkerhetskopiering til et sentralisert lagringsområde. Dersom en laptop mistes eller stjeles, ligger brukerdataene allerede lagret i skyen. Krypteringen sørger for at sensitive data fra laptopen ikke kan tolkes av uvedkommende.

  Sluttbrukeren kan enkelt gjenfinne sine tapte data i bedriftens virtuelle private cloud via en webportal, en mobilapp eller i Windows explorer.  Tjenesten har svært god self-service funksjonalitet for sluttbrukeren, som kan selv kan søke opp filer, kjøre restore av filer og mapper, og ikke minst slette alle data på den stjålne enheten via en «remote desk wipe». Alt dette kan gjøres av brukeren selv uten å måtte involvere IT avdelingen.

  Med denne tjenesten er sluttbrukeren raskt i gang med jobb etter datatap, samtidig som man har sikret bedriften mot konsekvensene av at konfidensielle data lekkes. Backup til sentralisert lagring gjør også at selv om laptopen er borte, mister ikke bedriften potensielle verdifulle data. Backup er også et must i forhold til Ransomware eller andre virus som kan infisere enkelt-enheter i bedriftens nettverk.

  Ønsker man effektiv sikring av bedriftens endpoint data bør man som et minimum velge følgende funksjonalitet:

  1. Kryptering som gjør stjålne filer uleselige
  2. Geo-lokalisering av device
  3. Remote Wipe funksjonalitet

   Purity Endpoint Protection

  Tjenestenivåer 

  Tjenesten er delt inn i tre ulike nivåer:

  1. Grunnpakken PEP Backup
  2. PEP Backup & Share
  3. Enterprise Backup & Share.

  Grunnpakken PEP Backup inkluderer all nødvendig funksjonalitet for backe opp dine endpoint data. PEP Backup & Share inkluderer i tillegg fildeling og 1TB diskplass per bruker, og Enterpriseversjonen inkluderer full funksjonalitet pluss geo storage protection, support, og 99,9% tilgjengelighetsgaranti.

  Purity Endpoint Protection (PEP)

  PEP

  Backup

  PEP

  Backup & Share

  PEP Enterprise

  Backup & Share

  Security

  * Kryptering

  * Data Loss Prevention

  * Geo-lokasjon Laptop Tracking

  * Tilgangsstyring & Authentication

  * Remote Device Wipe

  *

  *

  *

  Performance

  * Source-side Data DeDuplication

  * Network Management

  * Intelligent Scheduling

  *

  *

  *

  End User Self service

  * Search files and folders

  * View files and folders

  * Restore files and folders

  * Configure and run backup policies

  * Password protected files and folders

  * Remote device wipe.

  *

  *

  *

  Desktop og Laptop Backup

   

  *

  *

  *

  250GB diskspace per user

   

  *

  *

  *

  File Sharing

   

   

  *

  *

  Search and E-Discovery

  Indexing, Federated search,

   

  *

  *

  1 TB diskspace per user

   

   

  *

  *

  Geo Storage Protection (Two DC copies 250km+ distance)

   

   

   

  *

  Support L1 8/5

   

   

   

  *

  99,9% availability Guaranty

   

   

   

  *

   

  Priser

  PEP Backup:  fra 59,- pr bruker/mnd.

  PEP Backup & Share: fra kr 79,- pr bruker/ mnd

  PEP Enterpris Backup & Share: fra kr 99,- pr bruker / mnd

  Les mer…

 • Dustin kjøper Purity IT

   

  Dustin

   

  Dustin utvider tilbudet innen skytjenester med oppkjøpet av Purity IT

  Med dette oppkjøpet kompletterer Dustin tjenestetilbudet innen Managed Services, og styrker organisasjonen med spisskompetanse innen lagring og backup.

  -I takt med den økt digitalisering og et stadig mer komplisert trusselbilde knyttet til IT-sikkerhet, blir det viktigere og ikke bare beskytte IT-miljøet sitt, men også ha mulighet for raskt å komme tilbake i normal drift hvis uhellet skulle være ute. Med Purity IT styrker vi tilbudet innen mer avanserte produkter og løsninger, som for eks disaster recovery som en tjeneste. Vi får også oss et svært kompetent team innen lagring og backup, sier Jens Haviken, VP Services & Solutions, Dustin.

  Purity IT ble etablert i 2008 og kjøpes av gründerne. Selskapet har 23 medarbeidere og omsatte i 2015 omsatte selskapet for ca. 80 MNOK. Oppkjøpet bedømmes å ha marginal påvirkning på Dustins fortjeneste per aksje i inneværende regnskapsår.

  -Vi har vår styrke innen det øvre SMB segmentet, men ser at våre løsninger også passer mindre selskap. Som en del av Dustin får vi helt nye muligheter til å nå disse kundene, i hele Norden. Samtidig kan vi komplettere Dustin mot større selskaper og offentlig sektor, sier Lars Olav Habberstad, Administrerende Direktør og gründer i Purity IT.

  Selskapet vil konsolideres inn i Dustin fra 1. mars. Purity IT vil fortsette under eget navn i en overgangsperiode til det er fullt integrert i Dustin. 

  For mer informasjon, vennligst kontakt:

  Eva Ernfors, informasjonssjef Dustin, +46 70 258 62 94

  Om Dustin

   Dustin er en av Nordens ledende forhandlere av IT-produkter med tilhørende tjenester til bedrifter, offentlig sektor og privatpersoner. Med kjernen i e-handel fungerer Dustin som et bindeledd mellom det store utvalget hos leverandørene og kundenes behov, der Dustins ansatte hjelper kundene å finne rett løsning utfra deres behov.

  Dustin er en one-stop-shop som tilbyr cirka 200 000 produkter med tilhørende tjenester, funksjoner og løsninger. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

  Selskapet har mer enn 900 ansatte. Omsetningen i regnskapsåret 2015/16 utgjorde ca. 8,3 milliarder SEK. Mer enn 90 prosent av Dustins inntekter kommer fra bedriftsmarkedet med fokus på små- og mellomstore bedrifter. Dustin Group er børsnotert på Nasdaq Stockholm fra 2015 og har hovedkontor i Nacka, Stockholm.

  Les mer…

 • Olav Thon Gruppen velger skytjenester fra Purity

   

  Logo Thon 

  Olav Thon Gruppen består av over 100 kjøpesenter i Norge og 12 kjøpesentre i Sverige, i tillegg til over 70 hoteller i Norge, Sverige, Brüssel og Rotterdam. Konsernet er en stor aktør med internasjonale lokasjoner spredd over et stort geografisk områdE.

  Olav Thon Gruppen signerte nylig avtale med Purity om å legge sin backup til vår skytjeneste i en Backup as a service løsning. 

  Hvorfor Purity

  Olav Thon Gruppen ønsket seg en profesjonell samarbeidspartner for å ivareta og backe opp sine data. For et ekspanderende konsern var fleksibilitet en viktig faktor. Nye lokasjoner kan enkelt inkluderes i løsningen i takt med at konsernet vokser. Tilgangen til Puritys skyportal vil gjøre at Thon for oversikt over alle sine lokasjoner, brutt ned på geografisk nivå. I forhold til sin tidligere løsning fikk Thon Gruppen en bedre løsning med høyere sikring av dataene til en bedre pris.  

  Thon Gruppens data vil ivaretas i Puritys høysikkerhets datasenter lokalisert i Norge, og deres data håndteres i henhold til vår ISO 27001 sertifisering innen informasjonssikkerhet. 

  Purity ser frem til samarbeidet med en spennende kunde. 

  Les mer…

 • Norsk Rikstoto velger Purity som skyleverandør

  Rikstotologo

  Norsk Rikstoto som har totalisatorvirksomhet innen hestesport i Norge og omsatte i 2014 for 3,7 Mrd NOK. Selskapet leverer spill via kommisjonærer og online og er avhengig av at systemer og løsninger fungerer opp mot 100%.

  Norsk Rikstoto har valgt Purity for backup og disaster recovery i skyen. Dette gir Norsk Rikstoto forutsigbarhet for videre satsning og utvikling av tjenester med tilgang til markedsledende kompetanse og løsning innen sikring av data.

  Hvorfor skyen?

  Løsningen fra Purity gir både driftsfordeler og forutsigbare kostnader. Backup og Disaster Recovery medfører vanligvis store kostnader og høy kompleksitet når man drifter det selv. Ved å flytte Backup og Disaster Recovery løsning til Purity, får vi både en bedre løsning, forutsigbare kostnader og ikke minst tilgang til kompetanse på feltet. Prismodellen er også forutsigbar da man betaler for faktisk forbruk.

  Annehøyopplastelig

   

  "Vi valgte løsningen og Purity som leverandør da fokus hos Norsk Rikstoto er å ha de beste løsningene og samarbeide med partnere som innehar høyest kompetanse. Det er viktig for Norsk Rikstoto å sikre tap av data og at vi med vår tjeneste har minst mulig nedetid. Vårt samarbeid med Purity lever opp til disse kravene, og gir oss den forutsigbarhet og kvalitet vi ønsker å levere til våre kunder"

  Anne Hognestad - IT Direktør Norsk Rikstoto

  Puritys Norske Skytjenester

  Purity er ledende aktør i Norge innen Backup-, Arkivering og Disaster recovery tjenester i skyen. Vi leverer norske skytjenester innen Enterprise segmentet. Purity har de siste årene investert tungt i løsninger og kompetanse, og har i dag mange av de store selskapene i Norge som kunder innen sin tjenesteportefølje.

  Norsk Rikstoto er en av mange kunder hos Purity som har byttet fra tradisjonell inhouse drift, til å legge sekundær lokasjon til skyen.

  «Vi ser at våre kunder opplever store besparelser med å outsorce backup og DR til oss. Backup og disaster recovery er komplekst og kostbart, men ved å benytte våre tjenester får våre kunder den beste kompetanse og en enterprise løsning til en konkurransedyktig pris» - Kjell Rune Øyrås, eier/Salgssjef Purity IT.

  Avtalen inkluderer både backup og disaster recovery tjenester og har en avtaleverdi på ca 7 MNOK over 3 år.

   

  Les mer…

 • Multiconsult velger Purity som skyleverandør

  Multiconsult som er et av Norges og Nordens ledende miljøer innenfor rådgivning og prosjektering, har inngått avtale med Purity IT for Backup, Arkivering og Disaster recovery as a service.

  Multiconsult er notert på Oslo Børs og ble etablert i 1908. Med sine 2100 ansatte tilbyr selskapet multifaglig rådgiving, design, prosjektering, arkitektur, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll - både nasjonalt og internasjonalt. Multiconsult omsetter årlig for mer enn 2 milliarder kroner.

  Norske Skytjenester fra Purity

  Purity er den ledende aktøren innen Backup-, Arkivering og Disaster recovery tjenester i skyen. Selskapet leverer norske skytjenester innen Enterprise segmentet. Purity har de siste årene investert tungt i løsninger og kompetanse, og har i dag mange av de store selskapene i Norge som kunder innen sin tjenesteportefølje.

  Hovedkontoret er i Oslo, men selskapet har og kontorer som dekker hele Norge. Multiconsult har også flere internasjonale avdelinger- og datterselskaper. «Vi valgte Purity sine løsninger da Purity kunne vise til stor kompetanse som ivaretar våre krav til effektiv og stabil drift, samt informasjonssikkerhet» Baste Amble, CIO/IKT direktør Multiconsult

  Multiconsult er en av mange kunder hos Purity som har byttet fra tradisjonell inhouse drift, til å legge sekundær lokasjon til skyen.

  «Vi ser at våre kunder opplever store besparelser med å outsorce backup og DR til oss. Backup og disaster recovery er komplekst og kostbart, men ved å benytte våre tjenester får våre kunder den beste kompetanse og en enterprise løsning til en konkurransedyktig pris» - Kjell Rune Øyrås, eier/Salgssjef Purity IT.

  Avtalen inkluderer en komplett DR lokasjon med cirka 400 TB lagret kapasitet over 2 lokasjoner.

  Kristoffer Multiconsult

   Baste Amble, CIO/IKT Direktør i Multiconsult, og Kristoffer Varvin, Enterprise Account Manager i Purity  

  Les mer…